VKAM Voksne Kvinder Af misbrugere

Når du er vokset op i en familie med misbrug, har du efterhånden tilegnet dig nogle evner og mestringsstrategier for at kunne være i verdenen. I denne, ubevidste proces, har du efterhånden lært, at tilsidesætte dine behov og følelser og måske have en adfærd, som ikke er hensigtsmæssig for dig. 

Ca. 122.000 børn og unge befinder sig lige nu i miljøer med misbrugende forældre. Tallet er højere, for vi ved, at der er et kæmpe-stort mørketal: Fordi børn og unge tier om hvor galt det i virkeligheden er fat derhjemme. Du kender selv alt til de fortielser, til hemmelighederne, til bekymringerne, frygten, skammen. 
Tilbagevendende depressioner er ikke ualmindelige hos dig, som er vokset op i et miljø med misbrug. Du har, gennem din barndom og ungdom, levet med en høj stressfaktor, som i mange tilfælde, udvikler sig til kronisk angst, som igen kan udvikle sig til depressioner, som bliver trigget igen og igen livet igennem.

Vi ved også, at mange voksne kæmper med PTSD lignende lidelser, som hedder C-PTSD, som er komplex post traumatisk stress syndrom. Efter en tilværelse i konstant stress og ængstelse over, ikke vide, hvad, som kommer til at ske, men vide at NOGET slemt vil ske, vil der ofte være ting, som kan trigge den C-PTSD ramte. Det leder til, at den ramte trækker sig, bliver sygemeldt, får angst og stress.